Bedrijven en organisaties in de ICT - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Bedrijven en organisaties in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Bedrijven en organisaties

Vantive

Marktleider op het gebied van software voor CRM (Customer Relationship Management). Is overgenomen door het bedrijf Peoplesoft, leverancier van ERP.

Verisign

Een bedrijf dat opgericht werd in mei 1995. Levert Public Key Infrastructure (PKI) en Digital Certificate Solutions voor veilige communicatie en handel over internet en netwerken. VeriSign levert onder andere SSL: Secure Sockets Layer is een protocol dat alle gegevens tussen de server en de gebruiker versleutelt, zodat het onmogelijk is dat informatie zoals bijvoorbeeld creditcard-gegevens wordt onderschept.

VERSIT

Samenwerkingsverband van Apple, AT&T, IBM en Siemens voor onderlinge compatibiliteit van communicatie- en computerproducten.

VESA

  • Video Electronics Standards Association
Een vereniging van fabrikanten van video-elektronica, die bekend is geworden door hun VLB (Vesa LocalBus) standaard. Het betreft een busafspraak die het mogelijk maakt om randapparatuur, zoals videokaarten en diskcontrollers, op kloksnelheid met elkaar te laten praten. Dit is dus met 25 of 33 MHz waarmee over de bus wordt gecommuniceerd. De VESA-standaard maakt gebruik van een verlenging van de bestaande ISA-connectoren. Nadeel van de bus is dat er slechts drie randapparaten bestuurd kunnen worden. Inmiddels is VESA LocalBus achterhaald door PCI.

Viditel

Nederlands informatiesysteem, gebaseerd op de videotexstandaard.

VNU Business Publications

Uitgeverij van o.a. computertijdschriften.

VOSN

  • Vereniging Open Source Nederland
De VOSN heeft als doel de ontwikkeling en het gebruik te stimuleren van open source code - computerprogrammatuur waarvan de broncode openbaar is en vrij gebruikt kan worden.