Bedrijven en organisaties in de ICT - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Bedrijven en organisaties in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Bedrijven en organisaties

Palo Atto Research Center

  • PARC
PARC: ingenieurs die bij de Xerox Corporation werken en een aanwijsapparaat hebben ontworpen. Dit apparaatje werd de muis genoemd.

PARC

  • Palo Alto Research Centre
Beroemd laboratorium van Rank Xerox waar de GUI (Graphical User Interface) uitgevonden is.

PayPal

Betaaldienst op het internet. Om betalingen te verrichten via PayPal, moeten koper en verkoper zich inschrijven bij PayPal, door een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Via PayPal kan de gebruiker op een eenvoudige en veilige manier betalingen doen op het internet. PayPal is een dienst van eBay (een grote veilingsite).
Betaaldienst PayPal.
Betaaldienst PayPal.

PBP

  • Professional Business Platform
Platform van Intel voor de architectuur van desktopcomputers. Volgens Intel is het PBP bedoeld om zakelijke gebruikers snellere machines te bieden die ook nog eens gemakkelijker te installeren en te beheren zijn. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om op afstand een besmette PBP-machine snel van het zakelijk netwerk te halen, dankzij de Active Management Technogy die in de chipset is ingebakken.

PC Discount

Regelmatig georganiseerde computerbeurzen.

PC Sale

Een regelmatig terugkerende computerbeurs, die door het hele land heen georganiseerd wordt.

PC Stuntdag

Regelmatig terugkerende computerbeurs in de Rai in Amsterdam.

PCI-SIG

  • PCI-Special Interest Group
Groep voor het specificeren van de PCI-bus en de opvolgers hiervan. Sinds de introductie van de PCI in 1992 zijn er honderden verschillende typen PCI-kaarten ontwikkeld, waaronder die voor xVGA, Ethernet, Fibre Channel en SCSI. De PCI-SIG verscheen in 1992 met de eerste PCI-specificatie (versie 1.0, in 1993 al snel opgevolgd door versie 2.0).
Logo van PCI-SIG.
Logo van PCI-SIG.

PCM

  • Personal Computer Manufacturer
Fabrikant van PC's.

PCMCIA

  • Personal Computer Memory Card International Association
Vereniging van bedrijven die de standaard voor producten in 'creditcard'-formaat ontwikkelt en propageert. Zij hebben een aansluitnorm voor memory cards geformuleerd. Officieel wordt het voluit PCMCIAJEIDA genoemd. Een andere aansluitnorm is JEDEC. PCMCIA-kaartjes zijn snel verwisselbaar zonder de kast te openen en kunnen allerlei randapparatuur bevatten. Zo zijn er kaartjes met geheugen, met modems en complete harde schijven.

Personal Computer Memory Cards International Association

  • PCMCIA
Vereniging van bedrijven die de nieuwe standaard voor producten in 'creditcard'-formaat ontwikkelt en propageert. Zij hebben een aansluitnorm voor memory cards geformuleerd. Officieel wordt het voluit PCMCIAJEIDA genoemd. Een andere aansluitnorm is JEDEC. PCMCIA-kaartjes zijn snel verwisselbaar zonder de kast te openen en kunnen allerlei randapparatuur bevatten. Zo zijn er kaartjes met geheugen, met modems en complete harde schijven.

Pinnacle Micro

Fabrikant van beschrijfbare CD-Roms.

PITO

  • Police Information Techology Organisation
Overkoepelend orgaan voor de IT bij de politie in het Verenigd Koninkrijk.

Pixar

Befaamde studio voor 3D en multimedia. Bekende animatiefilms van Pixar zijn Toy Story en Ice Age.

Planet Internet

Access provider, samengegaan met World Access, voornamelijk in handen van KPN Telecom. Verschaft op abonnementsbasis toegang tot Internet.

PowerOpen Association

Opgericht om de ontwikkeling en evolutie van de op PowerPC gebaseerde hardware en besturingssystemen te controleren.

ProComp

  • Project to Promote Competition and Innovation in the Digital Age
Vrijwel alle concurrenten van Microsoft hebben zich aaneengesmeed in de groep ProComp onder de leiding van de voormalige Republikeinse presidentskandidaat Bob Dole. Deelnemers zijn onder meer Netscape, Sun, Oracle en bijvoorbeeld ook Sabre, het automatische ticketreserveringssysteem. Opzet van deze samenwerkingsvorm is simpel: een einde maken aan de monopolistische praktijken van 's wereld grootste softwareconcern.

PTB

  • Physikalisch Technischen Bundesanstalt
IJkinstituut voor onder meer opslagmedia.