Bedrijven en organisaties in de ICT - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Bedrijven en organisaties in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Bedrijven en organisaties

MADEX

Duitse fabrikant en ontwerper van SIMM-converters en CPU-adapters.

MAPS

 • Mail Abuse Preventium System
Organisatie die een zwarte lijst van servers beheert. Een organsatie die zich richt tegen ongevraagde commerciële e-mail.

MAXTOR

Fabrikant van o.a. harde schijven.

McAfee

Anti Virus programma van John McAfee. Dit is een autoriteit op het gebied van virusbestrijding voor computers.

MCNS

 • Multimedia Cable Network Systems
Een consortium dat de MCNS-standaard heeft ontwikkeld voor kabelmodems en in maart 1997 de Docsis (Data Over Cable Service Interface Specification) heeft vastgesteld.

MEF

 • Metro Ethernet Forum
Een non-profit organisatie met als doel om een wereldwijde acceptatie van Carrier Class Ethernet netwerken en diensten te bevorderen. Het forum bestaat uit leidende service leveranciers, top netwerkonderdelen fabrikanten, testapparatuur ontwikkelaars en andere prominente netwerkbedrijven.
Logo Metro Ethernet Forum.
Logo Metro Ethernet Forum.

MEMOREX

Fabrikant van o.a. harde schijven.

MFPA

 • MultiFunctional Peropheral Association
Organisatie voor uniforme standaard voor communicatie tussen PC en randapparatuur.

MICROPOLIS

Fabrikant van o.a. harde schijven.

Microsoft

 • MS
Microsoft is wereldwijd marktleider in software, dienstverlening en internettechnologie voor persoonlijk en zakelijk computer- gebruik. Het bedrijf biedt een uitgebreide reeks producten en diensten die zijn ontwikkeld zodat mensen en organisaties door kwalitatief hoogstaande software, altijd, overal en op ieder apparaat kunnen werken en verbonden kunnen zijn met internet. Levert software producten als Windows, Office, Atlas, Encarta, etc. Levert ook hardware, zoals IntelliMouse, Sidewinder, X-Box, etc.

Millennium Platform

Overheid en bedrijfsleven hebben gezamenlijk het Millennium Platform opgericht. Dit platform had een drieledige doelstelling: het stimuleren van de bewustwording, het actief bemiddelen tussen partijen en het monitoren van de voortgang. Het realiseren van de concrete oplossingen in apparatuur en systemen was de verantwoordelijkheid van elke organisatie zelf. Naast activiteiten gericht op bewustwording werd ook aandacht besteed aan risico-analyse en het opstellen van noodscenario's, certificering van IT-applicaties en de beschikbaarheid van IT-personeel. De impact van het millenniumprobleem op de economie was onzeker.

Mini PCI Roundtable

Een groep van tien bedrijven die de Mini PCI specificeert.

MIT

 • Massachussetts Institute of Technology
Het Media Lab van dit instituut is een ontstaansbron van veel vernieuwende technologieën op het gebied van Internet en multimedia.

MITSUBISHI

Fabrikant van o.a. harddisks.

MMI

Fabrikant van o.a. harddisks

MMTF

 • Multimedia Task Force
Een samenwerkingsverband tussen Microsoft, Adobe Systems, Avid Technologies, Digidesign en Softimage.

Mobile e-Services Bazaar

 • Bazaar
De Bazaar is een marktplaats voor partijen die innovatieve mobiele applicaties en elektronische diensten ontwikkelen en op de markt brengen. De Bazaar in Nederland is een onderdeel van de door HP opgerichte wereldwijde Mobile e-Services Bazaar. Het is een virtuele en fysieke marktplaats waar meer dan 300 applicatie-ontwikkelaars aan deelnemen.

MOLI

 • Microsoft OnLine Institute
Een organisatie die trainingsmaterialen, online forums, gebruikersgroepen en online klassen biedt.

Monitrix

Monitrix biedt de systeembeheerder gereedschappen voor netwerkbeheer. Monitrix verzamelt statistieken over netwerkverkeer, node-informatie en geeft een plattegrond van het internet. Verbindingstesten tussen stations kunnen naar keuze uitgevoerd worden.

Motorola

Een belangrijke Amerikaanse fabrikant van micro-elektronische componenten, zoals geheugenchips en processors. De belangrijkste processorfamilie van Motorola is de 68000-serie. Motorola is ook actief op het gebied van de telecommunicatie.
Logo van Motorola.
Logo van Motorola.
Een GSM van Motorola.
Een GSM van Motorola.

MP

 • Millennium Platform
Het MP bestond uit VNO/NCW, MKB Nederland, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij hadden de handen ineengeslagen om rond het jaar 2000 het aantal bedrijfsstoringen als gevolg van het millenniumvraagstuk zoveel mogelijk te beperken.

MS

 • Microsoft Corporation
Eén van de grootste softwareproducenten van de wereld. Opgericht door Bill Gates, inmiddels miljardair.

MSAF

 • Multimedia Services Affiliate Forum
Het doel van dit verbond, waaraan onder andere AT&T, Novell, Lotus en Unisource deelnemen, is de promotie en sturing van de ontwikkeling van wereldwijde zakelijke multimedia-applicaties.

MT-2 consortium

ING, Vodafone, Vendex en Internatio Mueller.

MWG

 • MediaWerkGroep
De MWG is een vereniging van en voor mensen in de commerciële communicatie met een focus op (nieuwe) media. De ruim 1900 leden zijn werkzaam bij ondermeer adverteerders, media-, onderzoek- en reclamebureaus en exploitanten/uitgevers. Het doel van de MWG is om via diverse bijeenkomsten en publicaties de kennis op mediagebied van leden en vakgenoten te verbreden en verdiepen. Daarnaast is de MWG een sociaal platform dat de mogelijkheid biedt mensen uit het vak te ontmoeten.
Logo van de MWG.
Logo van de MWG.