Bedrijven en organisaties in de ICT - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Bedrijven en organisaties in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Bedrijven en organisaties

Java Component 100 Association

De tijd waarin analisten Java nog beschouwden als een stuk speelgoed voor programmeurs met enkel maar Web-toepassingen, is al lang voorbij. Steeds meer gevestigde software bedrijven ontwerpen producten in de Javataal. Om een grotere efficiëntie te verkrijgen, gaat een aantal industriële partners nu de Java Component 100 (JC100) Association oprichten. Deze organisatie zal zich vooral bezighouden met het centraliseren van informatie, en het verstrekken van tips om Java-programma's zoveel mogelijk als JavaBeans te ontwerpen.

JavaSoft

JavaSoft, onderdeel van Sun Microsystems, heeft de Java Foundation Classes 1.1 uitgebracht, een verzameling grafische basiscomponenten voor Java-applicaties. Met de nieuwe Classes kunnen ontwikkelaars hun applets een vast 'smoelwerk' geven door de toevoeging van taakbalken, menu's, knoppen en andere onderdelen die passen bij het besturingssysteem waarvoor de applet wordt geschreven. Er is ook een algemene interface -Metal genaamd - die voor alle platformen bruikbaar is.

JEDEC

  • Joint Electronic Devices Engineering Council
Een samenwerkingsverband van de Electronic Industries Alliance (EIA) die de standaard bepaalt voor de semiconductors engineering. Jedec is onder andere verantwoordelijk voor de standaard voor computergeheugen.

JESSI

  • Joint European Submicron Silicon Initiative
Europees onderzoeksproject om chips te maken met banen fijner dan 1 micron.