Bedrijven en organisaties in de ICT - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Bedrijven en organisaties in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Bedrijven en organisaties

HCC

  • Haagse Computer Club (oud)
  • Hobby Computer Club (tegenwoordig)
Clubblad voor de PC hobbyist. De HCC organiseert ook de beroemde HCC-dagen. Vereniging voor computergebruikers die oorspronkelijk voor hobbyisten werd opgericht. Doordat de leden vaker een computer zakelijk willen/kunnen gebruiken kent de vereniging een groeiend aantal zakelijke gebruikers.

HCC bestel service

Service van HCC om tegen goedkopere prijzen programmatuur te kopen.

Helpware

Een wereldwijde IBM klantenservice voor PS-gebruikers. De telefonische Helplijn biedt Helpware Clubleden de mogelijkheid 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar hulp te vragen bij computerproblemen.

HomeNet

Telebankieren-service van ABN AMRO.

HP

  • Hewlett Packard
Dit bedrijf is in de zestig jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot de op één na grootste computer organisatie ter wereld. Computersystemen, randapparatuur en automatiseringsdiensten vormen het hoofd- bestanddeel van de activiteiten van HP. Werd in het verleden soms ook vertaald als High Price. Het bedrijf is genoemd naar zijn twee oprichters Bill Hewlett en Dave Packard. Vooral printers worden door zowel het bedrijfsleven als particulier gebruikt.

HRFWG

  • Home Radio Frequency Working Group
Een aantal PC-fabrikanten en communicatie- en elektronicabedrijven werken samen aan specificaties voor draadloze communicatiesystemen in een woning. Deze groep, die zichzelf Home Radio Frequency Working Group (HRFWG) noemt, wil het gebruik van telefoon, fax en e-mail in huis veel flexibeler maken, zodat men niet telkens achter een computer moet kruipen om bijvoorbeeld een e-mail te verzenden.

HSG

  • High Sierra Group
Ad-hoc standaardiseringscommissie voor het vastleggen van gegevensformaten en compatibiliteit voor cd-rom. Genoemd naar het hotel bij Lake Tahoe in Nevada waar men voor de eerste keer bijeenkwam, in de zomer van 1985.