Wat betekent ATM flow-control typen? Definities en afkortingen geleverd door Computerwoorden.nl.
computerwoorden.nl
Nederlands Computerwoordenboek - Een begrip in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Resultaten woordenlijst:

Er zijn 1 zoekresultaten gevonden.

Woordenlijst:

ATM flow-control typen

Voor normale netwerkverbindingen gebruikt LANE ABR. Deze Available Bit Rate heeft als nadeel dat als op een bepaalde poort de maximale bandbreedte bereikt is, het teveel aan cellen wordt genegeerd. In een drukbezet netwerk kan dit af en toe gebeuren. Omdat een genegeerde cel in LANE veelal deel uitmaakt van een stroom cellen die samen een Ethernet- of Token Ring-pakket vormen, zou in zo'n geval het hele pakket niet aankomen. De afzender zal het pakket opnieuw verzenden, met meer netwerkverkeer en dus meer verloren cellen als gevolg. Om dit te voorkomen heeft het ATM-forum twee typen flow-control gedefinieerd:
  1. EFCI (Explicit Forward Congestion Indication): zorgt ervoor dat als het ergens langs de route te druk wordt de switch die dat merkt wat data meestuurt naar de ontvanger van de cellen. Die moet dan op zijn beurt de verzender de opdracht geven de snelheid naar beneden bij te stellen.
  2. ABR Explicit Rate: gebruikt RM-cellen (Resource Management) die met regelmaat in de celstroom heen en weer meegezonden worden. Iedere switch waar de cel langskomt, verlaagt de toegestane snelheid tot de snelheid die daar mogelijk is. Als de cel weer op de oorspronkelijke plaats aankomt, heeft hij de optimale snelheid, die zal worden aangehouden totdat een volgende RM-cel terugkomt. Deze methode is moeilijker te implementeren dan EFCI, maar beter omdat de snelheid gemakkelijker aangepast kan worden aan de mogelijkheden van het netwerk.