Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

Wii

Gameconsole van Nintendo als opvolger voor de Nintendo GameCube. De Wii kan behalve de nieuwe Wii-spellen ook nog de oude spellen van de GameCube spelen. Via een download systeem (Virtual Console) is het nog mogelijk om spellen van de NES, SNES, Nintendo 64, Sega Mega Drive, MSX, enzovoort te spelen. De wii is sinds december 2006 te koop in Europa. Standaard wordt het spel Wii Sports meegeleverd bij de console. Het bijzonderste onderdeel van de Wii is niet de console, maar de controller. De controller lijkt op een afstandsbediening, waarmee de speler middels bewegingen de Wii kan besturen.
De Nintendo Wii gameconsole.
De Nintendo Wii gameconsole.
De Wii-afstandsbediening.
De Wii-afstandsbediening.

Wii-mote

  • Wii-afstandsbediening
De controller van de Wii, gameconsole van Nintendo. De speler kan met behulp van de Wii-mote het spel besturen. Behalve door op de toetsen te klikken, kan de speler ook middels bewegingen het spel besturen. Wanneer je bijvoorbeeld aan het vissen bent, gebruik je de afstandsbediening als een hengel. Bij tennis wordt de Wii-mote gebruikt als een tennisracket en bij een zwaardgevecht wordt de Wii-mote hetzelfde gehandteerd als een zwaard. Bij de Wii-mote wordt een polsbandje geleverd, zodat de Wii-mote niet per ongeluk wordt weggeslingerd.
De Wii-afstandsbediening.
De Wii-afstandsbediening.
De Nintendo Wii gameconsole.
De Nintendo Wii gameconsole.

WoW-verslaving

  • World of Warcraft-verslaving
Gamers (spelers) die verslaafd zijn van het computerspel World of Warcraft. Door de lange gamesessies zijn er gamers die door het spel compleet uitgeput raken, waarbij het mogelijk is dat de speler hierdoor komt te overlijden. In Azië zijn er enkele WoW-sterfgevallen bekend. Om meerdere sterfgevallen te voorkomen zijn er in Maleisië (2005) maatregelen genomen, zoals het instellen van een avondklok. De gamers mogen zich niet na twaalven in World of Warcraft begeven. Tevens moet elke cybercafe de gamers in een aparte sectie plaatsen die scheidt van reguliere internetgebruikers. De sectie moet na middernacht worden afgesloten.