Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

Deathmatch

Multiplayer-variant in een spel: spelers spelen tegen elkaar. Wie het eerst een aantal tegenstanders heeft neergeschoten of na een bepaalde tijd de meeste punten heef, wint.

Deaths

Het aantal keer dat iemand jou heeft gedood in een deathmatch/game.

DirectPlay Voice

Een utility van Windows ME, te vinden bij de Control Panel in de Settings folder. Het is bedoeld om voice chat mogelijk te maken tijdens multiplayer spellen. Het werkt alleen bij spellen die het Direct Play SPI Netwerk-protocol ondersteunen.

Domination

Teamdeathmatch-variant, waarbij drie merktekens in een level altijd de kleur van de team aangeven dat die merktekens voor het laatst heeft aangeraakt. Om de paar seconden worden punten gegeven voor het bezit van een merkteken.

Donkey Kong

  • DK
Succesvolle arcadespel van Nintendo uit 1981. Het spel werd ontwikkeld door Shigeru Miyamoto in opdracht van Gunpei Yokoi (ontwikkelaar van eerdere spellen), het spel moest werken op een arcadekast. Shigeru wilde een mannetje ontwikkelen, dat zo zou worden geanimeerd dat het mannetje kon rennen, springen, een wapen (hamer) kon hanteren en een aantal ladders kon beklimmen om een meisje te redden uit de handen van een gorilla, genaamd Donkey Kong. Echter Donkey Kong moest zich kunnen verdedigen door tonnen en andere onderwerpen naar dit mannetje te gooien om hem te stoppen. Oorspronkelijke naam voor dit mannetje was Jumpman, wat later is veranderd in Mario, vernoemd naar Mario Segali, een medwerker van Nintendo uit New York. De Amerikaanse arcade distributeurs zagen dit spel niet zitten en lieten dit spel links liggen, maar door het publiek werd dit spel een succes. Donkey Kong was Nintendo's eerste succesvolle videogame.
Het arcadespel Donkey Kong.
Het arcadespel Donkey Kong.

Doom

Inmiddels klassiek computerspel. Zorgde voor de definitieve doorbraak van de first-person-shooters.

Doorgames

Spellen die on-line gespeeld kunnen worden..

Dreamcast

  • Sega Dreamcast
Gameconsole van Sega. Opvolger van de Saturn. Voor deze 128-bit spelcomputer zijn er fantastische spellen, zoals Soul Calibur en Crazy Taxi. Ook zijn diverse leuke accessoires uitgebracht, waaronder infrarood pistolen en stuurwielen. Het porten van pc-games naar de Dreamcast wordt vereenvoudigd door het feit dat de machine is voorzien van een Windows CE-compatibel besturingssysteem.