Apple woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Apple woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Apple

Fat binary

Macintosh programma dat werkt op zowel de 680x0 als op de PowerPC processoren.

Finder

Functie binnen Mac OS X van Apple. De zoekmachine wat binnen het besturingssysteem van Apple kan worden gebruikt. Finder bevat allerlei opties voor het zoeken, weergeven en ordenen van je bestanden en mappen. Je beschikt over de krachtige Spotlight-zoektechnologie en over flexibele, aanpasbare manieren om informatie weer te geven. Binnen Finder is het mogelijk om direct een cd of gegevens-dvd te branden door een brandmap aan te maken, waar je bestanden, die je op schijf wilt zetten, naar toe sleept.
Zoekresultaten binnen Finder.
Zoekresultaten binnen Finder.

FireWire

  • IEEE 1394
Seriële poort van Apple. Lijkt in sommige opzichten veel op USB. Er kunnen meerdere randapparaten (63 in totaal) op telefoonachtige connectoren worden aangesloten zonder dat de kast van de pc open hoeft en er lastige configuratieproblemen opduiken. De interface is vooral bekend geworden dankzij de DV Out-videokamera's die via FireWire aanleveren bij de computer.

Fork

Een deel van een bestand waarin bepaalde informatie wordt bewaard. Zo bewaart MacOS bestanden in de vorm van twee componenten of forks: de data fork bevat de gegevens en de resource fork bevat informatie zoals de identiteit van de toepassing die het bestand heeft gemaakt.